Van Eck levert 20 stuks luchtvrachttrailers aan Arthur Welter Transports Sàrl

Van Eck levert 20 stuks luchtvrachttrailers aan Arthur Welter Transports Sàrl

Afgelopen maand leverde Van Eck aan Arthur Welter Transports Sàrl 10 luchtvrachtkoeltrailers met ATP-certificaat. Komende maand levert Van Eck nog eens 10 mega schuifzeiltrailers voor het vervoer van luchtvrachtpallets. Arthur Welter Transports Sàrl is een transportonderneming uit Luxemburg en is ruim 50 jaar een actieve speler in het transport met een ruime ervaring in de luchtvrachtindustrie.

Laadcapaciteit voor 4 airfreight maindeckpallets
Met de 10 luchtvrachtkoeltrailers kan Arthur Welter Transports Sàrl 4 maindeckpallets per voertuig vervoeren: twee stuks met een afmeting van 3 meter hoog en twee stuks met een afmeting van 2.90 meter hoog. De mega schuifzeilopleggers biedt ruimte voor 4 maindeckpallets van 3 meter hoog. In plaats van 4 maindeckpallets bieden beide type voertuigen ook plaats voor 34 Europallets.

Gecertificeerd met een ATP certificaat voor hoge voedselveiligheid
In het logistieke proces is de voedselveiligheid een belangrijk onderwerp. Niet alleen voor producenten van voedingsmiddelen is HACCP een wettelijke verplichting; dit geldt ook voor bedrijven die actief zijn in transport, opslag en/of distributie van levensmiddelen. De geïsoleerde carrosserie van luchtvrachtkoeltrailer is opgebouwd uit panelen gemaakt van polyurethaan en zuivere polyesterhars, die via glasvezel en roving met elkaar zijn verbonden (het zgn. nat-in-nat-procedé). Door deze constructie voldoet de carrosserie aan de ATP richtlijnen klasse FNA. Door het nat-in-nat procedé kan een zeer hoge isolatiewaarde worden gegarandeerd met als gevolg dat de temperatuur in de trailer constant blijft. Een constante temperatuur garandeert waarborging van de voedselveiligheid.

Rollerbaansysteem voldoet aan IATA norm

In de 10 luchtvrachtkoeltrailers en in de 10 mega schuifzeiltrailers zit in de vloer een geïntegreerd rollenbaansysteem dat voldoet aan de IATA norm. De drie meter hoge en 6000 kg zware luchtvrachtpallets kunnen probleemloos geladen en gelost worden met behulp van een in de vloer geïntegreerd rollenbaansysteem. Het systeem bestaat uit vier pneumatische rollenbanen met 2 rollen van totaal 109 mm breed.

TÜV XL certificaat voor ladingzekering
Ondanks de grote inwendige hoogte van 3.055 mm is Van Eck er in geslaagd de mega koelcarrosserie en schuifzeilopbouw, in samenwerking met TÜV Nord, met goed gevolg te testen en te voorzien van een certificaat volgens de norm DIN EN 12642 Code XL. Deze certificering stelt Arthur Welter Transports Sàrl in staat om de lading te transporteren zonder deze extra vast te zetten met spanbanden en ladingbalken. Dit levert een tijdwinst op bij het laden en lossen en resulteert hiermee in een efficiëntere dienstverlening.