Volautomatisch laden en lossen van kazen

Kaas en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Per jaar komen er uit onze kaasmakerijen meer dan 800.000 harde kazen gerold. Daarmee is Nederland uitgegroeid tot één van de grootste kaasproducenten van Europa. Export vindt plaats naar 130 landen. Logistiek gezien is kaas een bijzonder product. In tegenstelling tot andere branches waar de goederen zo snel mogelijk het magazijn uit gaan, liggen kazen soms 18 maanden in de opslag te rijpen om op smaak te komen. Tegenwoordig worden de kazen met behulp van een robot uit de stellingen gehaald en via een transportband tot aan het voertuig aangevoerd. Het laden en lossen van de voertuigen wordt echter veelal handmatig verricht.

Van Eck heeft in de afgelopen jaren diverse voertuigen ontwikkeld en gebouwd die speciaal ingezet kunnen worden voor het vervoer van losse kazen. Van Eck produceert voertuigen waarbij het laden en lossen handmatig verricht dient te worden én voertuigen met een volautomatisch laad- lossysteem.

Kaasvoertuig met twee, drie of vier laadvloeren
Alle kaasvoertuigen zijn uitgerust met een geïsoleerde carrosserie. Voor de geïsoleerde wanden is gebruik gemaakt van polyurethaan en zuivere polyesterhars, die via glasvezel en roving met elkaar zijn verbonden (het zgn. nat-in-nat-procedé). Doordat de wanden worden gefabriceerd volgens een  nat-in-nat-procedé, zijn de wanden zeer sterk en slagvast. Omdat het gewicht van kazen over het algemeen zwaar is, in het uiterste geval 14 kg per kaas, is het van essentieel belang dat de carrosserie het gewicht zonder problemen kan dragen. Daarom worden er extra versterkingen in de wanden aangebracht. Voor de extra versterkingen wordt geen gebruik gemaakt van hout of metaalprofielen. Alle versterkingen zijn geheel van kunststof (ipv hout of metaalprofielen), waardoor thermische verbindingen tussen binnen- en buitenwand geheel uitgesloten zijn. Dit betekent dat het voertuig door deze constructie verzekerd is van een zeer lange levensduur.

Tegen de wand worden RVS kokerprofielen gemonteerd waardoor er een tweede, een derde en/of een vierde laadvloer kan worden gegenereerd en er toch normale pallets met hetzelfde voertuig gereden kunnen worden. Het is geheel naar de wens van de klant met hoeveel laadvloeren het voertuig gebouwd dient te worden. Ook kan er een keuze gemaakt worden of er horizontaal of verticaal een extra plankopberging aangebracht wordt.

Automatisch laad- en lossysteem voor 2000 kazen
Omdat er in 2010 niet meer handmatig geladen en gelost mag worden, heeft Van Eck in samenwerking met AutoloaderNL BV een trailer ontwikkeld waarmee de kazen volautomatisch geladen en gelost kunnen worden. De trailer beschikt over een ingebouwde robot  die de kazen automatisch op de tussenvloeren kan laden en lossen. In de trailer is een systeem aangebracht dat aan de achterkant goed aansluit op de lopende band van het bedrijf waar geladen of gelost wordt. Een belangrijke uitdaging was dat de wanden van de trailer het gewicht van de kazen (28.000 kg) moest kunnen dragen en dat het voertuig aan de binnenzijde 2500 mm breed moest zijn. Alle aandrijfmotoren en servomotoren zijn namelijk in de wand gepositioneerd. Maar het  is Van Eck gelukt. De trailer kan 28.000 kg kaas vervoeren en is in staat om 2000 kazen in één uur en tien minuten te laden. Handmatig heeft men daar met een chauffeur en twee medewerkers minimaal 2,5 uur voor nodig.

Alle handelingen van het systeem worden door de chauffeur door middel van een invoer- en formeer unit aangegeven. De chauffeur kan aangeven of er geladen of gelost dient te worden, wat er geladen of gelost moet worden, welke soorten kaas en de hoeveelheid.  Het is mogelijk om van de 12 lagen iedere afzonderlijke laag apart te selecteren en uit te laten draaien.

Om bij conventioneel transport de kwaliteit van de kazen te waarborgen, wordt er tussen de kazen papier of plastic aangebracht zodat het vastplakken van de kazen wordt voorkomen. Bij dit systeem is het gebruik van papier of plastic niet nodig omdat alle producten los van elkaar op de plank liggen.

De gehele installatie voldoet aan de HACCP-norm voor onverpakte zuivelproducten.

Advies op maat?
Wij adviseren u graag over de mogelijkheden waarmee u een voorsprong kunt nemen in uw logistieke dienstverlening. Voor meer informatie of vragen over onze transportoplossingen kunt u contact opnemen met de afdeling Verkoop nieuwbouw, of laat met behulp van het contactformulier uw gegevens achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.